Tech

A Diablo IV képes kinyírni egyes videókártyákat

Activision Blizzard
Activision Blizzard
Egyes esetekben elfüstöltek a grafikus kártyák a Diablo IV bétatesztje alatt.

Március 17-én indult az évek óta várt Diablo IV bétatesztje, de máris vannak felhasználók, akik komoly problémákra panaszkodnak: egyes esetekben a játék képes tönkretenni a videókártyákat, az Nvidia és az AMD hardverei és érintettek – írja a GameStar.

Az eddigi tapasztalatok alapján főleg a GeForce RTX 3080 Ti videókártyák vannak veszélyben, ennél a típusnál a Gigabyte, az EVGA és más gyártók darabjai is használhatatlanná váltak, de érkeztek olyan beszámolók is, miszerint sima RTX 3080 és RX 6900 XT VGA is elfüstölt a bétateszt közben – akadt olyan eset, amikor mindehhez mindössze húsz perc játék kellett.

Az érintettek arról számoltak be, hogy a hibajelenség a PC összeomlásával kezdődik, amit egy újraindítás követ, de ekkor már nem ad képet a videokártya. A megoldás ilyenkor egy VGA csere, esetleg az alaplapra integrált megoldás átveheti a tönkrement dedikált videókártya szerepét.

A Blizzard tud a problémáról, dolgoznak a megoldáson, illetve azt ajánlják a játékosoknak, hogy frissítsék az illesztőprogramokat, lehetőleg tiszta telepítést hajtsanak végre. A felhasználók pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy a képfrissítést érdemes 60–150 fps között tartani, ez segíthet abban, hogy ne menjen tönkre a GPU a játék futtatása során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik