Tech

Csalók élnek vissza az MVM nevével, mutatjuk, mire figyeljen

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak. Az energiaszolgáltató közleménye szerint azonban a megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, az árulkodó jelekkel kapcsolatban pedig külön tájékoztató weboldalt is létrehoztak.

A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek. A szolgáltató felhívta a figyelmet, hogy az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek:

  • ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu,
  • noreply@mvmnext.hu vagy
  • onlineugyfelszolgalat@mvmee.hu.

Az elektronikus levélben érkező számlákon, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Emellett az ügyfélszolgálati honlapon sosem kérik a bankkártya adatainak megadását, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik