Tech

Hatalmas újítással szerelik fel a Google alkalmazásait

Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto via AFP

Kép- és szöveg alkotására is képes mesterséges intelligenciával szereli fel a Google az olyan népszerű, gyakran munkahelyi célokat szolgáló alkalmazásait, mint a Docs, Gmail, Sheets és a Slides – írja a Verge.

A Dokumentumok appban ezt követően simán generálhatunk majd szöveget, a funkció pedig arra is képes lesz, hogy velünk ötleteljen. Emellett összefoglalót is készíthet egy-egy dokumentumból, sőt még kész szövegünket is lektorálja majd nekünk.

A Gmail alkalmazást olyan képességekkel látják el, melynek segítségével e-maileket generálhatunk, sőt komplett e-mail láncokat is képes lesz nekünk pár sorban összefoglalni az app.

Ha pedig a Slides-előadásunkat dobnánk fel, arra is lesz lehetőségünk: illusztrációkként ugyanis mesterségesen generált képi, hang- és videóanyagokat is használhatunk majd.

Bár a Google rengeteg új funkciót jelentett be, ezek még közel sem készek, így mindössze két alkalmazás, a Dokumentumok és a Gmail esetében kezdődik meg a tényleges tesztelés. A Google kapkodása arra utal, hogy minél előbb fel akar zárkózni a mesterséges intelligencia fejlesztésében a vetélytársakhoz – például a Microsofthoz —, ám ez a Bard esetében komoly hibát eredményezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik