Tech

Új közösségi appot készít Mark Zuckerberg cége

JIM WATSON / AFP
JIM WATSON / AFP

Hatalmas a felfordulás a Facebookot is tulajdonló Meta háza táján: nemrég hivatalossá vált, hogy a Messenger appot visszaépítik a Facebookba, és bár újabb elbocsátási hullám van készülőben a vállalatnál, mégis egy új, Twitter-konkurensnek szánt közösségi appot fejlesztenek gőzerővel – írja a TechCrunch.

Mark Zuckerberg vállalata egy olyan decentralizált közösségi hálózatot hozna létre, amely a Twitterhez hasonlóan szöveges posztok közzétételére szolgálna. A platformon a hétköznapi felhasználók mellett természetesen a közszereplők is helyet kapnának – tette hozzá a cég szóvivője.

A P92 kódnév alatt fejlesztett alkalmazást várhatóan az Instagram vezetője, Adam Mosseri fogja felügyelni.

A MoneyControl által megvizsgált dokumentumok arról árulkodnak, hogy az applikáció lehetővé teszi majd, hogy az Instagram hitelesítő adatai segítségével jelentkezzenek be a felhasználók. A Meta azonban már tanult a múlt hibáiból, és már most bevonták a jogi osztályt, hogy még azelőtt orvosolják az adatvédelmi aggályokat, mielőtt az alkalmazás nyilvánosságra kerülne.

Mióta Elon Musk átvette a Twittert, egyre nagyobb igény mutatkozik egy új alternatívára, amit a Mastodonhoz hasonlóan a Meta is megpróbál kihasználni. Az óriásvállalatnak azonban több elhibázott próbálkozása is volt az elmúlt években, mint például a Lasso névre keresztelt TikTok-másolat. Ezt félredobva úgy tűnik, inkább a Facebookot szabná át teljesen a cég, hogy versenyezni tudjon a kínai app népszerűségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik