Tech

Több tucat díjcsomagot töröl el a Yettel, a változtatás százezreket érint

Yettel
Yettel

Több százezer lakossági Yettel-előfizető számlás tarifacsomagja változhat meg tavasszal, miután a szolgáltató jelentős portfóliótisztítást hajt végre kínálatában – írja a hwsw. A változás a szolgáltató tájékoztatója szerint érinti az összes, 2019 előtt bevezetett számlás tarifát, szám szerint 38 hangalapú díjcsomagot és 15 mobilnet-csomagot érint.

Az átalakításban érintett egyik legismertebb csomag a legkedvezőbb feltételek mellett korlátlan adatforgalmat kínáló Hello Data tarifa, melyet ugyan már 2018 őszén kivontak az értékesítés alól, de a meglévő ügyfelek tovább használhatták azt. Ez most biztosan megszűnik.

Bár a Yettel szerint a változtatásokra az ügyfelek visszajelzései alapján volt szükség, ennek viszont némileg ellentmond, hogy nem váltottak a régebbi díjcsomagokat használó ügyfelek. A lap szerint az átalakítás célja sokkal inkább a számlázási, és ügyfélkezelési rendszerek tehermentesítése lehet.

A tarifaváltás teljesen automatizáltan történik: a Yettel egy algoritmus alapján számolja majd ki, hogy a régi tarifának melyik, az új portfólióban szereplő díjcsomag lehet a helyettesítője. Erről tájékoztatják majd az érintetteket, és a május 1-jét követő első számlazárás után egyoldalú szerződésmódosítással át is váltja a díjcsomagot az új konstrukciók egyikére. Emellett bizonyos kedvezményeket is adnak a felhasználóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik