Tech

Bezárja budapesti irodáját a Gameloft játékkiadó

Gameloft
Gameloft

Másfél hete még Magyarország legnagyobb játékfejlesztői konferenciáján, a Budapest Game Dev Dayen adtak elő a Gameloft játékkiadó budapesti irodájának munkatársai, március elsején azonban kiderült, hogy a francia anyavállalat felszámolja magyarországi bázisát – írja a hvg.

A világszerte több tucat stúdiót birtokló Vivendi médiavállalat 2016-ban vásárolta fel az 1999-ben alapított Gameloft játékstúdiót. A január elsejétől vezérigazgatóként dolgozó Alexandre de Rochefort azonban jelentős változásokba kezdett, amelynek része a 90 főt foglalkoztató budapesti részleg bezárása is.

Az alkalmazottakkal jelenleg is zajlik az egyeztetés, hivatalos felmondást még nem kaptak. A közösségi oldalakon azonban már több volt kolléga is jelezte, hogy nyitott az új munkára, hozzátéve, hogy a bejelentés tényleg a semmiből jött.

A 2012 óta működő Gameloft Budapest olyan játékokon dolgozott, mint a City Mania vagy a Dragon Mania Legends, utóbbi cím több mint 50 millió letöltéssel a stúdió legsikeresebb termékei közé tartozik. Hozzájuk köthető még az Asphalt, valamint több Disney és Marvel franchise-hoz tartozó mobiljáték is, teszi hozzá a hwsw.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik