Tech

Ebben az országban robotokra bíznák a tanítást

Phonlamai Photo / Getty Images
Phonlamai Photo / Getty Images

Mesterséges intelligenciával felszerelt robotok taníthatnak hamarosan az Egyesült Arab Emírségek iskoláiban – írja az Interesting Engineering.

A technológia fejlődése jelentős kihívás elé állítja az egyes országok oktatási rendszereit: míg sok helyen betiltották a generatív nyelvi programok, például a ChatGPT használatát, az Egyesült Arab Emírségek épp a lehetőséget fedezte fel a programban.

Ahmad Al Falasii oktatási miniszter szerint a technológia fejlődése rámutatott a hagyományos oktatási módszerek hibáira, és bebizonyította, hogy az innovatív eszközök és a távoktatás forradalmasítja a fiatalok tanítását. Éppen ezért a minisztériumban konszenzus született annak kapcsán, hogy mesterséges intelligenciával felszerelt robottanárokat engedjenek az osztálytermekbe, amennyiben azok elég fejlettek lesznek. Jelezte: a fejlesztés nem a tanárok számának csökkentését, hanem az oktatás javítását szolgálja.

A technológiai átállást olyan cégek fogják segíteni, mint a ChatGPT és DALL-E programjairól ismertté vált OpenAI, és a Microsoft. A miniszter elmondta, a döntésben jelentős szerepe volt a koronavírus-járványnak is.

Mindannyian átéltük a Covidot, és rájöttünk, milyen fontos a technológia az oktatásban. A technológiára azonban nem csak úgy érdemes gondolni, mint egy válság leküzdésének eszközére, hanem egy olyan dologra, amely segíthet átalakítani, jobbá tenni az oktatási rendszerünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik