Tech

Újra a magyar utakat fotózzák a Google Street View autói

VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / AFP
VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / AFP

Március 9-én ismét útnak indulnak a Google Utcakép autói Magyarországon, amelyek az ország számos pontját, köztük Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is érinteni fogják. Az idei bejárás fő célja a városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése, derül ki a Google közleményéből.

Hazánkban 2013 óta érhető el az Utcakép szolgáltatás, amelynek helyi képanyagát rendszeresen frissíti a Google, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. A cég megbízottjai az autók mellett gyalogosan, valamint biciklivel kezdték el bejárni az ország különleges pontjait, így mára szinten minden pontját érintették már hazánknak.

Ám mivel a települések és az azokat összekötő utak infrastruktúrája folyamatosan változik, ezért rendszeresen frissíteni kell a Google képeit – erre fog most sor kerülni.

A techóriás megjegyzi, hogy nem kell izgulnunk, a személyes adataink ezután is védve lesznek. A közzétételt megelőzően ugyanis speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók.

Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található Hiba bejelentése gombra kattintva lehet igényelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik