Tech

Halott amerikai elnökök maradványait küldenék ki az űrbe

Getty Images
Getty Images

Szokatlan újratemetésben részesülhet négy korábbi amerikai elnök: George Washington, Ronald Reagan, John F. Kennedy és Dwight D. Eisenhower DNS-ét speciális kapszulákba helyezik, az azt szállító rakétát pedig a mélyűrbe küldik – írja az IFLScience.

A sci-fikbe illő történetsor nem kitaláció, a búcsúztatást a Celestis temetkezési vállalat végzi majd. A cég elmondása szerint a volt államfők maradványai adathordozóként szolgálnának a jövőbeli, mélyűrben megtelepedő civilizációk számára, amelyek az Egyesült Államok történetét mesélnék el. A hajból származó emberi maradványokat az United Launch Alliance Vulcan rakétájával bocsátják majd föl.

Nem csak volt amerikai elnököknek állít majd emléket a cég: a Star Trek tudományos fantasztikus franchise több tagjának maradványait is felbocsátják majd a rakétával, teszi hozzá a Space.com. A Celestis első Enterprise-járata várhatóan 150 millió és 300 millió kilométer távolságra jut majd el a Föld-Hold rendszeren túli mélyűrbe.

Arról, hogy az emberi maradványokból hogyan juthatnak információhoz a Földről, és az Egyesült Államokról a jövőbeli űrutazók, nem közölt információkat a vállalat. A 2023-ben induló Enterprise-járat emellett két prototípus műholdat is szállít majd az Amazon számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik