Tech

Korlátozásokat vezet be a TikTok

STR / NurPhoto via AFP
STR / NurPhoto via AFP

Belenyúl a TikTok a tizenévesek közösségimédia-használatába: a legújabb frissítés részeként 60 percre korlátozza a 18 éven aluli felhasználók napi képernyőidejét – írja az Engadget.

A vállalat közlése szerint a tizenévesek természetesen továbbra is megkerülhetik az alapértelmezettként beállított napi limitet, de ehhez be kell majd írniuk egy jelszót, ami „aktív döntést igényel tőlük az idő meghosszabbításához.” Amennyiben a kiskorúak úgy döntenek, hogy teljesen kikapcsolják a képernyőidő-korlátozást, az app arra fogja kérni őket 100 perc után, hogy állítsanak be korlátot.

A frissítés kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a fiatalok kis százaléka regisztrál csak az ehhez hasonló alkalmazásokra a valós életkorával, így a szabályozás vélhetően nem sokat változtat majd a helyzeten.

Emellett azonban új szülői ellenőrzési funkciókat is hozzáadnak az alkalmazáshoz, amely segít a gondviselőknek, hogy figyelemmel kísérjék gyermekeik TikTok-os tevékenységét. Ezt követően a szülők beállíthatják saját egyéni képernyőidő-korlátjaikat, és statisztikákat is láthatnak majd a gyermekük alkalmazásban töltött idejéről.

Ennek részeként megtudhatják, milyen gyakran nyitják meg az alkalmazást, és a nap mely időszakaiban használják azt a legtöbbet. A gondviselők azt is beállíthatják, hogy gyermekeik mikor kaphatnak értesítéseket, és megválogathatják azokat a témákat, amelyeket nem szeretnének, hogy megjelenjenek a feedben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik