Tech

370 millió gigabájt adat, hatmilliárd perc hanghívás és egymilliárd SMS a Yettel éves mérlege

Yettel
Yettel
Pont egy éve lett itthon Yettel a Telenorból.

2022. március 1-jén három országban – Magyarországon, Bulgáriában és Szerbiában – egyszerre indult a Yettel márka, ami a vállalat sajtóközleménye szerint hazánkban a márkaismertséget tekintve már 2022 szeptemberére elérte elődjének (Telenor) szintjét.

A Yettel az első évében több mint 370 millió gigabájt adatforgalmat szolgált ki a mobilhálózat, illetve közel hatmilliárd perc hanghívást indítottak és több mint egymilliárd SMS-t küldtek az ügyfelek.

A Yettel az elmúlt egy évben hálózatmodernizációba is kezdett, ami az 5G fokozatos elterjedése mellett a lakosságra vetített 99 százalék fölötti országos lefedettséggel rendelkező 4G-hálózat kapacitását is a korábbi 2-3-szorosára növeli. A fejlesztéseknek köszönhetően az üzleti alkalmazásokat kiszolgáló, gépek közötti kommunikációt segítő narrow-band IoT (NB-IoT) és LTE-M hálózat lefedettsége is növekedett, illetve elérhetővé vált a wi-fi alapú hanghívás (VoWiFi), és a Magyarországra látogató külföldi ügyfelek már VoLTE technológián indíthatnak hanghívást, ami jelentősen tehermentesíti a hálózatot népszerű tömegrendezvények, fesztiválok idején.

A Yettel a változó ügyféligényekkel összhangban március 2-tól megújítja számlás tarifáit. A korlátlan belföldi adatmennyiséget tartalmazó új Prime+ tarifák már sebességkorlát nélküli le- és feltöltési sebességet kínálnak, és az EU-ban felhasználható adatkeret is növekszik a korábbiakhoz képest, a Yettel Prime Max+ tarifa pedig a teljes korlátlanság – azaz belföldi és EU-s adatforgalom, beszéd és SMS – mellett a NetPajzs szolgáltatást is díjmentesen tartalmazza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik