Tech

Újabb Twitter-szolgáltatást tesz fizetőssé Elon Musk

Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas via AFP
Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas via AFP

Elon Musk hatalomátvétele óta botrányt botrányra halmoz a Twitteren, melynek újabb állomásaként kiderült, hogy egy biztonsági funkció is fizetőssé válik a platformon – írja a Verge.

A bejelentés szerint hamarosan csak a Twitter Blue havidíjas előfizetői lesznek képesek SMS-ben kapott kóddal használni a kétfaktoros hitelesítési funkciót. Az előfizetés havi 8 dollárba Androidon és 11 dollárba iOS-en. A változtatást azzal igyekezett megvédeni a platform, hogy számos SMS-es visszaélés történt az elmúlt időben, ezért döntöttek a változtatás mellett. Szerencsére azok sem maradnak védelem nélkül, akik nem akarnak fizetni a platform használatáért.

Ezt követően mobilappos kódgenerálással, vagy hardveres biztonsági kulccsal lehet majd ingyenesen használni a kétfaktoros hitelesítést.  

A Twitter adatai szerint keveseket érint majd a változás. A 2021-es átláthatósági adatok alapján a Twitter felhasználóinak csupán 2,6 százaléka használta a kétlépcsős hitelesítés bármely formáját. Módokra lebontva 74,4 százalékuk SMS-ben kérte a kódot, 28,9 százalékuk mobilappal generálta azt, míg a hardveres kulcsot igénybe vevők aránya csupán fél százalék volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik