Tech

Ezt az okostelefont egy hétig nem kell tölteni

Cserébe a súlya több, mint fél kiló.

A héten kerül kereskedelmi forgalomba a Doogee V Max névre keresztelt okostelefon, aminek a legnagyobb ütőkártyája, hogy 22000 milliamperórás akkumulátor került bele, ami azt jelenti, hogy okos felhasználás mellett akár egy hét is eltelhet két töltés között.

Mindez persze igényel némi kompromisszumot, például a méretet illetően, a mobil ugyanis drabális: 178,5 x 83,1 x 27,3 milliméteres, a súlya pedig 543 gramm. Több, mint fél kiló, amiben szerepet játszik a MIL-STD-810H védelem is, magyarán elég strapabíró a burkolat, és emellé még jön a Gorilla Glass üveg és az IP68/69K szabvány, tehát a portól és víztől sem kell félni.

Ami a hardvert illeti: adott a 6,58 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésre képes kijelző, FHD felbontással, a teljesítményért pedig egy 5G-képes MediaTek Dimensity 1080 processzor, 12 GB memória és 256 GB UFS háttértár felel – utóbbi ráadásul SD-kártyával tovább bővíthető.

A Doogee V Max óriási telepét akár hordozható aksiként is használhatjuk, magyarán a telefonnal simán tölthető más készülék, a telepbe pedig maximum 33 wattal pumpálható vissza az energia. Nem hiányzik a DualSim lehetőség sem, adott a WiFi 6 szabvány, kapunk NFC-t az érintésmentes fizetéshez, a hátlapon pedig egy 108 megapixeles főegység, egy 16 megapixeles ultraszéles és egy 20 megapixeles infravörös kamera várja a felhasználókat.

Doogee

Mindezt jelenleg nagyjából 330 dollárért lehet bezsákolni a kínai webshopokból, ami jelen árfolyamon nagyjából 120 ezer forintnak felel meg, ami egész korrekt összeg ezért a telefonért – már ha nem bánjuk, hogy egy félkilós montrum húzza le a kabátzsebünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik