Tech

Kibontották a PlayStation VR2-t

SIE
SIE
Már csak napok kérdése, és boltokba kerül a PS5 mellé készült virtuális valóság kiegészítő.

Hivatalosan 2023. február 22-én jelenik meg a PlayStation VR2, a Sony második virtuális valóság kiegészítője, ami már kifejezetten a PlayStation 5 konzol mellé készült. A VR-élményt biztosító csomagra már sokan rátehették a kezüket, és a kibontós embargó lejártával párhuzamosan gyártó is közzétette a saját videóját, amiből kiderül, hogy pontosan mit rejt a csomag.

A dobozban helyet kapott maga a headset, két Sense kontroller (a USB-C-s hozzájuk töltőkábellel) és egy fülhallgató (három különböző méretű haranggal). A csomag tartalma kifejezetten szerény a 2017-es első változathoz képest, ami jó hír, hiszen az eredeti PS VR egyik legnagyobb rákfenéje az volt, hogy kiegészítők és kábelek sokaságát igényelte, hogy üzembe helyezzük a kiegészítőt.

Ennek most vége, hiszen egyetlen, a sisakból induló kábelt kell a PlayStation 5-re csatlakoztatni a játék előtt. Hogy maga a PS VR2 milyen teljesítményt és játékélményt biztosít ezt követően, azt csak egy alapos teszt után tudjuk majd megmondani.

Amit a kiegészítőről már egy ideje tudni lehet, hogy ezúttal már OLED kijelzők biztosítják a képet, akár 4K felbontásban, 90 vagy 120 Hz-es képfrissítés mellett, HDR támogatással, továbbá a headset szemkövető és haptikus visszajelzést biztosító technológiákkal is fel van szerelve. A szemünk elé közvetített kép legalább 110 fokos látószöget biztosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik