Tech

Még drágább modellt mutathat be az Apple

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hamarosan egy újabb, prémium kategóriás zászlóshajót mutathat be az Apple – írja a Bloomberg iparági szakértőjének értesüléseire hivatkozva. Mark Gurman szerint 2024-ben a cupetinoi vállalat a Pro és a Pro Max modellek felett az Ultra-szériát is bemutathatja a fogyasztóknak.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook nemrégiben maga is elmondta, hogy az iPhone annyira szerves részévé vált az emberek életének, hogy véleménye szerint az emberek hajlandóak nyújtózkodni, hogy a legjobb telefont kapják, amit megengedhetnek maguknak. Azonban egy új kategória létrehozásával még nehezebb lenne megkülönböztetni egymástól az egyes modelleket.

Éppen ezért a szakértő szerint az iPhone Ultra gyorsabb processzorral, a Pro és Pro Max modelleknél jobb kamerahardverrel és még nagyobb kijelzővel rendelkezhet majd.

Emellett olyan formabontó újításokat is megléphet, mint a töltőport végleges elhagyása. 

A hírek szerint egyébként már az iPhone 15 esetében is jelentős különbség lesz a Pro és a mainstream modellek között. A sima 15 és a Plus változat minden valószínűség szerint csak a régebbi WiFi 6 antennát kapja meg, míg a Pro és a Pro Max modellek a 6E-t. Végül az újratervezett titánkeret, valamint a periszkópos objektív is a prémium modellek sajátja lesz, teszi hozzá az Engadget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik