Tech

Fontos frissítést kap a Chrome alkalmazás

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az iPhone-ok után hamarosan az androidos mobilokon is elérhetővé válik a Google Chrome alkalmazásban az inkognitó módban megnyitott ablakok zárolásának lehetősége – írja az Engadget.

A frissítést követően kóddal, vagy biometrikus (arc, ujjlenyomat) azonosítással lehet lezárni a titkosított oldalakat, amelyeket így elzárhatunk a kíváncsiskodó szemek elől. Az új funkció főként akkor lesz hasznos, ha a felhasználó inkognitóban nyit meg néhány weboldalt, majd átvált egy másik appra. Ezt követően a visszatéréskor igazolnia kell magát az illetőnek, teszi hozzá a hvg.

A funkciót a Beállítások között lehet megtalálni az Adatvédelem és biztonság menüben. Ezen belül lehet bekapcsolni az Inkognitó lapok zárolása a Chrome elhagyásakor menüpontot. A frissítés csak az inkognitó oldalakra vonatkozik, a normál böngészőlapokat továbbra is azonosítás nélkül lehet megtekinteni.

A techóriás emellett azt is közölte, hogy kibővíti a Biztonsági ellenőrzés funkciót, így ha valamelyik jelszavunk kiszivárgott, értesítést kapunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik