Tech

Hátborzongató fejlesztéssel állt elő az Nvidia

Nvidia - YouTube
Nvidia - YouTube

Hátborzongató fejlesztést mutatott be a grafikus processzorairól ismert Nvidia: a Broadcast szoftver frissen hozzáadott, Eye Contact funkciója ugyanis rendkívüli pontossággal képes “rögzíteni” a felhasználó tekintetét – írja az Engadget.

Az egyelőre béta-tesztelés alatt álló funkció az Apple FaceTime-hoz hasonlóan a mesterséges intelligencia alkalmazásával képes olyan élethűen egy helyben tartani a felhasználó tekintetét, hogy a nézőknek lényegében fel sem tűnik, ha elnézünk. Az eszköz megőrzi a pislogásunk gyakoriságát és a szemünk színét is.

A fejlesztők jelezték, a funkció még nincs teljesen kész állapotban, mivel milliónyi lehetséges szemszín és világítási forgatókönyv van, amelyeket nem tudnak tesztelni.

Ezért arra kérik a felhasználókat, hogy küldjenek videós visszajelzéseket, amennyiben a fejlesztés rosszul viselkedik. A Broadcast szoftvert egy másik fejlesztéssel is bővítették, amely a videós effektek lévén képes elsötétíteni a képkocka külső széleit. Ennek folyományaképp sokkal élethűbben tudunk magunknak hátteret választani, mint a Blur, vagy a Remove Virtual Background effektekkel.

Az eszközök használatba vételéhez legalább GeForce RTX 2060 videokártya (vagy annak Quadro megfelelője) és 8 GB RAM szükséges a gyártó szerint. Az Nvidia emellett legalább Core i5-8600 vagy Ryzen 5 2600 processzort ajánl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik