Tech

Mentőövet dob a Google a régi mobiloknak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Régóta problémát okoz az androidos felhasználóknak, hogy az egyes gyártók 3-4 év után sem rendszerfrissítéseket, sem pedig biztonsági frissítéseket nem biztosítanak a régebbi mobilok számára. Ezen segíthet most a Google bejelentése: az Extension Software Developer Kit nevű fejlesztői eszközzel ugyanis az Android 10 utáni operációs rendszerrel bíró mobilokra is eljuttatnák a fontosabb frissítéseket – olvasható a Google fejlesztői blogján.

A fejlesztés lényege, hogy a gyártókat megkerülve a Google maga biztosítsa a fontosabb fejlesztéseket a régebbi telefonnal rendelkező felhasználók számára.

Ez azért fontos, mert míg az Apple akár 5-6 éves támogatást is biztosíthat készülékeihez, az androidos márkák ennél kevesebbet adnak általában. Csak viszonyításképp: a legfrissebb iOS-verzió még az öt és fél évvel ezelőtt kiadott iPhone 8-ra is telepíthető.

A Google most bejelentett frissítése, ami a fotók kiválasztásának funkcióját érinti, nem egyedüli lesz, a techcég rengeteg funkciót és alkalmazáshoz tervez úgy hozzányúlni, hogy az még többek számára elérhető legyen, teszi hozzá a hvg.

Hogy ezek a frissítések mikor lesznek elérhetők, azt egyelőre nem tudni, a Google még nem közölt dátumot. Az azonban kiderült a bejelentésből, hogy a felhasználók dönthetnek arról, igényt tartanak-e a frissítésekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik