Tech

Itt az aksi, ami egy hétig is ellátja árammal a házunkat

EcoFlow
EcoFlow

Egyre több elektromos kütyüt és háztartási gépet használunk a hétköznapokban, így egy esetleges áramszünet komoly fennakadásokat okozhat. Erre reagálva a San Franciscó-i székhelyű EcoFlow olyan akkumulátoros tartalékáramot biztosító gépet hozott létre, amely akár egy teljes hétig is képes lehet ellátni a háztartásunk összes nagygépét – írja az Interesting Engineering.

Az eszköz ráadásul a dízel- vagy benzingenerátorokkal szemben füstöt sem bocsát ki.

Az akkumulátor teljesen portábilis, tehát egy lakóautós utazásra, vagy egy egyszerű hosszú hétvégére is magunkkal vihetjük az autónkban. Az eszköz a Delta Pro hordozható erőművön alapul, amely számos aljzattal rendelkezik, és akár egy 7200 wattos fogyasztót is képes kiszolgálni.

A csúcstechnológiás akkumulátor töltése hagyományan fali aljzatról, vagy elektromos autók gyorstöltőiről lehetséges, nagyjából másfél-két óra alatt. Emellett beszerezhető hozzá egy 1600 wattos napelemes töltőpanel is, de több eszközt is össze lehet kötni.

A fejlesztésért cserébe azonban mélyen a zsebünkbe kell nyúlni: a Delta Pro 3499 dollárról, tehát nagyjából 1 millió 304 ezer forintról indul, míg az a szett, amely már akár egy hétig is képes ellátni egy házat energiával, 6199 dollárba, azaz körülbelül 2 millió 310 ezer forintba kerül – írja a hvg. A különböző kiegészítők, extra aksikkal együtt még sokkal több is lehet ez az összeg: az egyik csúcs konfiguráció 16 999 dollárt, vagyis 6 millió 334 ezer forintot kóstál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik