Tech

Több embert is kirúgtak a Twitter dezinformációs részlegéről

Yui Mok - PA Images / Getty Images
Yui Mok - PA Images / Getty Images

Az Elon Musk érkezése óta folyó elbocsátási hullám legutóbbi állomásán a Twitter több mint egy tucat külföldi (többi között a dublini és a szingapúri irodákban dolgozó) munkavállalójától szabadult meg, olyanoktól is, akik a dezinformációs részlegen dolgoztak, írja a Forbes.

Ezen felül több száz ex-Twitter dolgozó, akiket novemberben bocsátottak el (de még mindig kapják a fizetésüket), szombaton kapta meg a végkielégítéséről szóló szerződést, amelyben – szerintük – mindössze egyhavi plusz, összesen háromhavi juttatás szerepel. A lap emlékeztet, hogy a Facebooktól távozók hathavi juttatást kaptak. Elon Musk egyébként három hónapot ígért nekik novemberben.

Az egyik érintett volt munkatárs azt mondta az Insidernek, hogy nem voltak hajlandók aláírni a szerződést, és úgy döntöttek, összeállnak és csoportos keresetet nyújtanak be: azzal vádolják a Twittert, hogy nem tájékoztatta a személyzetet a szövetségi és állami munkatörvények által megkövetelt megfelelő módon.

A Forbes megkereste a Twittert is, a cég azonban nem válaszolt. A Forbes emlékeztet, hogy miután Elon Musk új tulajdonosként megérkezett a Twitterhez, az első hónapban a dolgozók felét, 7500 embert bocsátott el, köztük a vezérigazgatót, Parag Agrawalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik