Tech

Fontos új funkció jöhet a Chrome böngészőbe

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Google új funkciót fejleszt a webes böngésző biztonságának növelése érdekében – írja a 9to5Google. Az már jó néhány frissítés óta adott, hogy a weboldalakat HTTPS biztonsági protokoll szerint nyitja meg a böngésző, kiszűrve ezzel a potenciális veszélyes oldalakat. A böngésző fejlesztői felületén megjelent kód szerint azonban a Google most arra készül, hogy a fájlletöltések is kizárólag biztonságos oldalakról valósulhassanak meg.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a Chrome észreveszi, hogy egy fájl letöltéséhez nem biztonságos HTTP protokollt használ, azonnal blokkolja azt.

Ez az új lehetőség tehát túlmutat azon, amit a böngésző jelenleg nyújt, ugyanis a webes felület hamarosan blokkolni fog minden olyan letöltést, amely nem biztonságos weboldalról történik, amely nem biztonságos átirányítást használ, vagy amelynek végső URL címe nem HTTPS.

A portál tájékoztatása szerint ez azonban opcionális intézkedés marad, ha elfogadjuk az azzal járó kockázatot. Az új biztonsági funkció jelenleg fejlesztés alatt áll, és 2023. március előtt valószínűleg nem is lesz elérhető, teszi hozzá a GizChina.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik