Tech

A Facebook is megkegyelmezhet Donald Trumpnak

SAUL LOEB / AFP
SAUL LOEB / AFP

A Facebook tulajdonosa, a Meta vállalat napokon belül bejelentheti, hogy visszaengedi-e Donald Trump volt amerikai elnököt a Facebook és az Instagram felületére – írja a Financial Times.

A közösségi médiaóriás korábban azt közölte, hogy az üggyel foglalkozó munkacsoport január 7-ig dönt majd az ügyben, azonban belsős információk szerint reálisan erre csak január későbbi szakaszában lehet majd számítani. Trump sorsáról a munkacsoport kommunikációs-, illetve közpolitikai szakértői, valamint tartalmi irányelvekkel foglalkozó munkatársai döntenek.

A lépésre azután kerül sor, hogy a Twitter új vezetője, Elon Musk tavaly novemberben, a felhasználók megkérdezése után feloldotta a tiltást a január 6-ai, capitoliumi ostrom után eltávolított, volt elnök profiljáról. Ezzel egy időben Kathy Griffin amerikai humorista és Jordan B. Peterson konzervatív klinikai pszichológus fiókját is visszaállították.

A volt amerikai elnök egyébként azóta is fenntartja, hogy nem áll érdekében visszatérni a platformra, még ha saját közösségi médiás próbálkozása nem is aratott sikert. Visszatérése óta nem is posztolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik