Tech

Megvan a Diablo IV megjelenési dátuma

Diablo - Activision Blizzard
Diablo - Activision Blizzard

Ezekben a napokban tartják a Game Awards-ot, melynek keretében csütörtök este bemutatták az Activision Blizzard által jegyzett Diablo IV új trailerét. Az ízelítővel egy időben az is kiderült, mikor számíthatunk a játék megjelenésére:

a franchise negyedik része 2023. június 6-án jelenik meg.

A Diablo IV az Overwatch 2 mellett a Blizzard egyik legjobban várt játéka volt idén, azonban mindkettő esetében késés volt tapasztalható a megjelenésben, mivel a cég igencsak viharos időszakon megy át – írja a Verge.

A fejlesztők közül ugyanis sokan diszkrimináció és szexuális zaklatás miatt, pereskedés közepette távoztak a cégtől, akik pedig maradtak, a hírek szerint feszített túlórában dolgoznak, hogy kész legyen a játék a megjelenésre, tette hozzá a Washington Post.

Mint arról korábban már írtunk, a késések ellenére idén sem maradtak Diablo-játék nélkül a rajongók, júniusban ugyanis bemutatkozott a Diablo Immortal, a franchise mobilra készült változata. Ez azonban rengeteg negatív kritikát kapott a mikrotranzakciókra épülő modellje miatt.

Nem sokkal a játék megjelenése után a Blizzard kiadott egy közleményt, amelyben megnyugtatta a rajongókat, hogy a Diablo IV mikrotranzakciós modellje egyáltalán nem fog hasonlítani az Immortalban tapasztalhatóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik