Tech

Idén is csak az iPhone érdekelte a magyarokat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, keresőmotorja adatai alapján milyen pillanatokra, emberekre és helyekre kerestek rá leggyakrabban az emberek, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit, illetve legfontosabb változásait az előző évhez képest. A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők.

A keresőcég számos kategóriákra bontva mutatja be, mik voltak az adott év legérdekesebb kulcsszavai. Így többek között filmes, sorozatos, mobilos, és a világbajnokság miatt igencsak aktuális, sportos listákra is bukkanhatunk a gyűjtésben. Mobiltelefonok terén talán még sosem volt ennyire egyértelmű a verseny, az Apple készülékei mellé egyetlen konkurens gyártó modellje sem fért fel az ötös listára:

  1. iPhone 14
  2. iPhone 13
  3. iPhone 14 Pro
  4. iPhone 13 Pro Max
  5. iPhone SE 2022

Az infláció, a háború és a rezsicsökkentés dominált

A 2022-es év összesített magyarországi Google listáját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben. A felhasználók a legfontosabb történések figyelemmel kísérése mellett az érintett helyszínekről és személyekről is informálódni akartak. Emellett dobogós helyezést értek el az idei év fontos magyar eseményei, így a népszámlálás és választás keresőszavai is.

A rezsicsökkentés csökkentése és persze az infláció is éreztette hatását: a Rezsicsökkentés, az MVM és még az EUR to HUF kifejezés is bekerült a tízes listába. 

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között magyar és nemzetközi találatok is szerepeltek, előkelő helyet foglalt el például az Uncharted, a Sárkányok háza, a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor is. Legnépszerűbb sporteseménynek meglepő módon nem a világbajnokság, hanem a 2022-es Nemzetek Ligája bizonyult, mellyel kapcsolatban a magyar-olasz és a magyar-angol meccs pillanataira és eredményeire voltak igazán kíváncsiak a felhasználók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik