Tech

Ezeknek járj utána, ha kávégép beszerzése előtt állsz

Hallottál már a megfelelő őrlő fontosságáról vagy arról, hogy a víz minősége hogyan befolyásolja a kávé ízét? Tudnod kell, hogy ha egy drágább eszpresszó gépet vennél otthonra, akkor ezekre is szükséged lesz a finom kávék készítéséhez. Mert a gép nem működik magától, gombnyomásra. Speciális kiegészítő eszközökre, de leginkább háttértudásra van szükséged ahhoz, hogy a családtagok ne húzzák össze az arcizmaikat a savanyú vagy keserű feketédtől. Pont ebben segíthet egy home barista tanfolyam, ami a Coffee Education Center-ben egy nap alatt elvégezhető.

Mindössze egy nap az életedből, de cserébe annak hátralévő részében garantáltan finom kávét készítesz magad és környezeted legnagyobb örömére. Hiszen egyvalamit biztosan megtanultunk a Covid karanténok és home office-ban töltött órák alatt: jó kávé nélkül nem lehet (túl)élni a bezártságot.

Hogy mit tud egy hobby barista tanfolyam? Egy jó alapot, egy induló elméleti tudást, ami ahhoz segít hozzá, hogy megértsd a kávé működését és fizikáját, és közben persze jól is szórakozz, merthogy mégiscsak egy gasztro workshopról van szó és nem izzasztó tanulásról.


Kiss Döníz barista tréner a Coffee Education Center egyik tulajdonosa nap mint nap a barista iskola Corvin negyedben található oktatótermében pellengérezi a kávérajongó résztvevők tudását és kifogyhatatlan lelkesedésével népszerűsíti az újhullámos kávéfogyasztást: „Egy karos kávégépen neked kell beállítani az eszpresszó receptet, az őrlemény megfelelő szemcseméretét, mennyiségét és az ideális extrakciós időt is. Macerásnak hangzik, de gyorsan bele lehet jönni és jókat kísérletezgetni. A home barista tanfolyamon egy cuppinggal, azaz kóstolással kezdünk, ahol a kávéban fellelhető ízjegyekkel ismerkedünk, majd a kávé történetet és elméletet követő fennmaradó részben az igazi baristáskodásé a főszerep és eszpresszókat állítunk kóstolás alapján valamint latte-art öntéseket gyakorolunk.”

Természetesen, ha valaki nem állna meg a hobby barista szintnél és igazán komolyan érdekli ez a szakma, akkor a Coffee Education Center várja négynapos professzionális barista képzésére és a home baristához hasonló rövidebb workshopokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik