Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tech

Fontos új funkciót kapott a Google Chrome alkalmazás

Új funkcióval bővült a Google Chrome böngésző iOS applikációja a 108-as verziószámú frissítéssel, amely lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy más alkalmazásokból származó külső linkeket nyissanak meg gyorsan inkognitó módban. A funkció komoly segítség lehet megosztott eszközök használatakor – írja a 9to5Google.

Az alkalmazás eddig alapértelmezetten a többi lap mellett nyitotta meg a hivatkozásokat, amelyek között így akár különböző bejelentkezési menük is megjelenhettek. Ez azonban komoly kockázatot jelenthet adatainkra nézve.

Az új funkciót a Beállítások megnyitását követően az Adatvédelem és biztonság menüpontban lehet megtalálni.

A külső link megnyitásakor ezt követően egy teljes képernyős üzenet fog megjelenni, ami választási lehetőséget ad a felhasználónak az inkognitó mód és a hagyományos megtekintés között. Az üzenet részletesen közli, mi a különbség a két munkamenet között. Emellett megjelenik a szokásos figyelmeztetés is, hogy a munkáltató, az iskola vagy az internetszolgáltató továbbra is láthatja a böngészési tevékenységet.

A funkció egyelőre csak az iPhone-okon alkalmazott iOS-en, illetve a táblagépek rendszerén, az iPadOS-en érhető el, androidos eszközökön még nem. A Google egyelőre nem közölte, mikor várható az androidos frissítés.

Ajánlott videó