Tech

Így nyerhet százezreket videojátékkal egy egyetemista

Getty Images
Getty Images

Hatalmas népszerűségre tett szert az elmúlt években az E-sport, amelyre reagálva az online versenyszervezéssel foglalkozó Betme Gaming egy videójátékos ösztöndíjjal igyekszik segíteni a felsőoktatási hallgatók életét. A három, egyenként kétszázezer forintos felajánlás tetszés szerint bármire fordítható. Kettőért bármelyik intézmény hallgatói indulhatnak, egyet viszont a cég kiemelt partnere, a Pécsi Tudományegyetem oszt ki egy ott tanuló diáknak.

A pályázatra valamennyi intézmény aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulói, és az ezekbe felvételt nyert, de a tanulmányaikat még meg nem kezdő diákok is nevezhetnek. A vállalkozás alapítói, Félix András és Albrecht Máté szerint a pályázat mindenkinek szól, akinek az életében fontos szerepet töltenek be a videójátékok.

A középfokú oktatás és a szakképzés területén is szeretnének beindítani egy hasonló programot, hogy minél több fiatalt motiváljunk a tanulásra a kedvenc hobbijukon keresztül.

A jelentkezéshez a szokásos személyi adatok megadása (név, lakcím, intézmény, kar, szak), egy elérhetőség, valamint egy legalább 150, maximum 400 szavas kísérőlevél írására van szükség. Ez utóbbiban a pályázónak be kell mutatkoznia, és ki kell térnie arra, hogy milyen kötődése van a videójátékokhoz. Ezen kívül azt is érdemes megemlíteni, hogy miért az adott szakot választotta a pályázó, mi volt a motivációja az oda való jelentkezéskor.

Az ösztöndíjat elnyerő pályázók a pénz mellett szakmai gyakorlati lehetőséget is kapnak a szervezetnél. Ennek vállalása viszont nem feltétel és nem is elvárás. Az ösztöndíjpályázat jelentkezési határideje 2023. január 15-e, eredményhirdetésre pedig előreláthatóan január 31-én lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik