Tech

Már a fogvédő is okos lesz egy brit cégnek hála

Jacobs Stock Photography Ltd / Getty Images
Jacobs Stock Photography Ltd / Getty Images

Nem mindennapi ötlettel állt elő egy londoni cég, az ORB Innovations: okosfogvédőt (ORB Smartguard) szeretnének fejleszteni. A vállalat a Kickstarteren hirdette meg közösségi finanszírozási kampányát, amellyel 17 752 dollárt akartak összegyűjteni a projekt megvalósításához. A gyűjtés december 2-áig tart, és már most a kijelölt összeg közel háromszorosát, 48 743 dollárt sikerült megszerezni.

A termék Kickstarter oldala szerint az eszköz a fogak védelme mellett olyan feladatokat is ellát, mint a viselő mozgásának és szívverésének figyelése, illetve a fejet érő ütések rögzítése. A fejlesztők úgy gondolják, ezek az adatok segíthetnek a sportolóknak az edzésben és a fejlődésben. Az ORB Smartguardot Bluetooth segítségével lehet összekapcsolni okostelefonunkkal, a fogvédő által mért információkat pedig egy applikációban nézhetjük vissza.

A cég azt ígéri az ORB Smartguard minden sporthoz alkalmas, és ugyanolyan védelmet nyújt, mint egy hagyományos fogvédő. A termék forgalmazása a kampány lejárta után veszi kezdetét, várható kereskedelmi ára pedig 158 angol font, nagyjából 75 ezer forint lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik