Tech

Okosórája mentett meg egy szakadékba zuhant fiút

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Apple okosórája mentett meg egy indiai tinédzsert, miután kirándulás közben egy 45 méter mély völgybe zuhant – írja a GizChina.

Smith Meath az indiai Lonavala városából indult túrázni a barátaival egy esős napon, amikor egy rossz lépést követően lecsúszott egy völgybe, nagyjából 45 méteres mélységbe. Az esés következtében bokatörést szenvedő fiú a telefonját elhagyta, így csak az órájában bízhatott, ami nem is hagyta cserben. A komoly vészhelyzeti funkciókkal felszerelt Apple Watch Series 7 segítségével a fiú értesítette családját, és barátait, akik végül kimentették őt.

A fiatal indiai fiú az eset után e-mailben felkereste az Apple vezérigazgatóját, Tim Cookot, aki meg is dicsérte őt bátorságáért.

Ez az eset ismét csak megmutatta, mennyire fontos az okoseszközök vészhelyzeti funkciókkal történő felszerelése. Az Apple ebben igencsak élen jár, és bár voltak kisebb hibái az iPhone14-es szériával és az Apple Watch Series 8-cal bemutatkozó ütközést érzékelő (Crash Detection), zuhanást érzékelő (Fall Detection) rendszereknek, sok esetben életet menthetnek. Szintén jelentős fejlesztés volt idén a műholdas SOS vészhelyzeti rendszerek bemutatása, amely november 15-től élesben is használható bizonyos régiókban.

Kapcsolódó
Így néz ki gyakorlatban az Apple műholdas SOS-rendszere
Letesztelték, pontosan hogyan is működik a cupertinoi cég új fejlesztése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik