Tech

Füstölni kezdett, majd leszakadt egy repülőgép kereke Olaszországban

Patrick T. FALLON / AFP
Patrick T. FALLON / AFP

A dél-olaszországi Taranto repülőteréről végrehajtott felszállás során váratlan meghibásodást tapasztalt egy Boeing 747-400 Dreamlifter pilótája – írja az Airportal.

A Dreamliner-elemek szállítására különlegesen átalakított, N718BA lajstromjelű repülőgép az Egyesült Államokbeli Charlestonba indult, amikor a 35-ös jelű futópályáról végrehajtott felszállás során, az emelkedés kezdeti szakaszában fekete füst képződött az egyik főfutómű mögött, majd annak egyik kereke levált és visszazuhant a földre.

A légiforgalmi irányítás tájékoztatta a személyzetet az esetről, ám a repülőgép pilótái úgy döntöttek, folytatják az emelkedést, és elindulnak a célállomásra.

A Dreamlifter 11 órával később, az Atlanti-óceán átrepülése után biztonságosan megérkezett Charlestonba. A repülőgépről leszakadt főfutó kerék még a repülőtér területére zuhant vissza, ám a hatalmas lendület miatt tovább gurult, és végül a kerítést átszakítva a légikikötő melletti szőlőültetvényen landolt. Itt később meg is találtak a sérült kereket, az eseményről pedig egy helyszíni felvételt is feltöltöttek a közösségi médiába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik