Tech

Jelentősen megdrágul a PlayStation 5

ANP MAG / AFP
ANP MAG / AFP

Számos piacon, köztük Európában is megemeli a PlayStation 5 árát a Sony – jelentette be a vállalat. Az emelést a nemzetközi inflációs adatok, valamint a kedvezőtlen valutaárfolyamok következményeként írta le a japán cég, amely Európában 10, az Egyesült Királyságban pedig 6 százalékos árnövekedés mellett döntött.

Európában ez azt jelenti, hogy az UHD Blu-ray lejátszóval rendelkező kiadás 550 euróba, míg a digitális kiadás 450 euróba kerül majd a korábbi 184 990, illetve 149 990 forint helyett.

Az érintett régiók között van még Kína, Ausztrália, Mexikó, és Kanada is, azonban az Egyesült Államokban egyelőre nem kell emelésre számítani. Az új árak azonnal hatályba lépnek, kivéve Japánban, ahol a 25 százalékos áremelés miatt csak szeptember 15-én lesz hivatalos az áremelés.

Miközben a japán vállalat áremelést eszközöl, a PS5 kínálata még mindig akadozik számos piacon. Erre reagálva Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója elmondta, legfőbb prioritásuk továbbra is a PS5 ellátási helyzetének javítása annak érdekében, hogy minél több játékos megtapasztalhassa mindazt, amit a PS5 kínál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik