Tech

Így védekezhet a kéretlen telefonhívások ellen

Getty Images
Getty Images

Már jóval az okostelefonok megjelenése előtt is léteztek spamhívások, ám ekkor még nem volt kiforrott válasza ezekre a felhasználóknak. Az okoseszközök megjelenésével könnyebbé vált ezek blokkolása, mégis sok felhasználó nem használja ki az ezek adta lehetőségekkel. Pedig az androidos mobilok esetében különösen egyszerű a dolga az embernek, írja a HTTech.

A spamhívások blokkolásának folyamata meglehetősen egyszerű, ugyanis a legtöbb eszközön gyárilag telepítve van a Google Telefon alkalmazás. Ha mégsem, ingyenesen beszerezheti azt a Play Store-ból. Az alkalmazás sokak számára az alap tárcsázó program leegyszerűsített változatának tűnhet, azonban számos védelmi lehetőséget biztosít a mindennapi használat során, köztük a spamhívások blokkolását is. Néhány egyszerű lépést követve pedig aktiválható is a funkció:

Nyissa meg a Google Telefon alkalmazást, és koppintson a jobb felső sarokban található menü ikonra. Ezt követően válassza ki a Beállítások menüpontot. Itt koppintson a Segítő jelölésnél felkiáltójellel jelölt Hívóazonosító és spamre, ahol ellenőrizheti, hogy be van-e kapcsolva a Hívó- és spamazonosító megtekintése funkció. Ha ez megvan, a Letiltott számok menüpont alatt a Kéretlen és csaló hívások blokkolása funkció beállításával megakadályozhatja, hogy a feltételezett spam hívások zavarják Önt.

Érdemes megjegyezni, hogy a tárcsázó csak azokat a hívókat tekinti spamnek, amelyeket más felhasználók spamként jelöltek meg. Azok a számok, amelyeket nem jelöltek meg spamként, továbbra is felhívhatják majd önt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik