Szokatlan lépésre szánta el magát az Apple

Nem fognak örülni az almás márka szerelmesei.
Kapcsolódó cikkek

Az Apple tervei szerint októberre halasztje az iPad új szoftverének megjelenését, ami azt jelenti, hogy az iPadOS nem az iOS 16-tal együtt fog megjelenni szeptemberben, ahogy általában szokott – írja a Bloomberg.

A vállalat azonban kifejlesztett egy új multitasking funkciót az iPad-használók számára, amelynek köszönhetően a Mac-hez hasonló, több ablakos multitasking-élményt kaphatnak a felhasználók. Az iPadOS 16 késleltetett megjelenése állítólag részben a Stage Manager-nek nevezett új funkció bevezetésének köszönhető, mivel az Apple még mindig az új iPadekre szánt operációs rendszer hibáinak javításán dolgozik.

A Stage Manager csak az M1-es iPad Pro és iPad Air modellekre jelenik meg, a régebbi iPadeken nem érhető el, aminek érthető módon nem minden felhasználó örül.

Az Apple azt állítja, hogy a régebbi iPadeken nem lehet elfogadható multitasking-élményt nyújtani, ezért inkább ki sem adják ezekre. Amióta az Apple 2019-ben az iPadOS-t saját operációs rendszerré választotta szét, az iPadOS-kiadások nagyrészt az iOS-kiadásokhoz kötődnek, a mostani csúszás szokatlan változást jelez. Az iPadOS 16 októberi bevezetése azt jelenti, hogy a szoftver megjelenését az új iPadekhez közelebb időzítik. Az Apple az iPad Pro új, M2-es chippel felszerelt kütyüt és egy USB-C porttal ellátott, belépőszintű iPadet fejleszt a hírek szerint. Mindkét eszköz bemutatására ez év végén lehet számítani.