Tech

Nem szabad nagyot fékezni az új Toyotával, mert kieshetnek a kerekei

Anusak Laowilas / NurPhoto via AFP
Anusak Laowilas / NurPhoto via AFP

Visszahívást rendelt el a Toyota a vadonatúj bZ4X típusú tisztán elektromos autójánál, miután kiderült, hogy éles kanyarodásnál és hirtelen fékezésnél egy kilazuló csavar következtében kieshetnek az autó kerekei, írja a Reuters.

A japán gyártócég a mindössze két hónapja kiadott autójából 2700 példányt hív vissza. Ebből 2200-at Európába, 260-at az Egyesült Államokba, 10-et Kanadába és 110-et Japánba szántak. A vállalat közleménye szerint nem tudnak arról, hogy történt volna baleset a hibából adódóan. Hangsúlyozták, az érintett példányok többségét még nem adták át a vásárlóknak, de azok esetében, ahol már hazavitték az autót, a hatóságok arra kérik a tulajdonosokat, hogy ne használják, amíg a hiba nincs javítva.

A Toyota vizsgálja, hogy a csavarok meghúzása megoldja-e a problémát, vagy szükséges plusz alkatrészek felszerelése.

Nem csak a bZ4X modellnél találtak ilyen hibát, a héten a Subaru is visszahívást jelentett be, miután a Toyotával közösen készített Solterra modelljénél pontosan ugyanezt a problémát észlelték. A visszahívás ott 2600 járművet érint. A Toyota modellje már Magyarországon is megrendelhető, az első szállítások őszre várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik