Tech

Feltámasztották a Vissza a jövőbe! legendás autóját

DeLorean Motor Company
DeLorean Motor Company

A nyolcvanas évek egyik legemlékezetesebb autója a Vissza a jövőbe! filmek által ismertté vált DeLorean. A vállalat azonban nem épp egy sikertörténet, ugyanis 1975-ös alapítása után mindössze 7 évvel megszűnt. Most azonban, egy friss bejelentés szerint feltámasztják a vállalatot, és egy modern elektromos autóval kívánnak visszatérni a piacra.

Az Alpha 5 a modern dizájn mellett egyes elemeiben megidézi a DMC-12-es jegyeit: marad a felfelé nyíló ajtó, a kétajtós kialakítás, azonban a motor már elektromos lesz. A DeLorean kedden közölte, hogy az Alpha 5 sportkocsi a teljesítmény-elektromos autókra jellemző adatokat fog produkálni, és alig három másodperc alatt gyorsul majd nulláról 100-ra, végsebessége pedig 250 kilométer/órás lesz.

A vállalat becslése szerint az autó 100 kWh-s akkumulátora teljes feltöltéssel több mint 480 kilométert lesz képes megtenni.

Az autó a cég honlapja szerint a “mesterséges támogatás” és az emberi irányítás együttesére támaszkodik majd, így valamilyen szintű vezetéstámogató rendszer biztosan lesz az autóban. Arról azonban egyelőre nem sokat tudni, hogy miből fogja finanszírozni a vállalat a gyártást. A tervekről várhatóan többet is megtudhatunk még a héten, miután a DeLorean vezérigazgatója, Joost de Vries is felszólal majd egy pénteken megrendezésre kerülő kaliforniai expón.

Az újjáélesztett DeLorean Motor Company, amely az Alpha 5-öt tervezte, egy texasi székhelyű DeLorean-restaurátor tulajdonában van, amely 1995-ben vásárolta meg a márka jogait. A DeLorean nem közölt részleteket az árról és a gyártási darabszámról sem. A jármű premierje a kaliforniai Pebble Beach Concours d’Elegance-on lesz augusztus 18-án, Pebble Beachen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik