Tech

HUAWEI nova 9 SE: stílusos okostelefon, 108 megapixeles kamerával (x)

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Ha olyan okostelefont keres, amire jó ránézni, fontos a teljesítmény és a fotós képességek, de emellett az is meghatározó, hogy az ára ne legyen horribilis, akkor a HUAWEI legújabb készüléke, a nova 9 SE jó választás lehet, hiszen teljesíti az összes említett követelményt.

A HUAWEI nova 9 SE olyan telefon, amit jó kézbe venni: azonnal érezzük, hogy az anyagminőségre és az összeszerelésre kiemelten figyelt a gyártó, a dizájn pedig egyszerre letisztult és elegáns. A hátlap kellemes fogású üveg, fényre változó árnyalatokkal, az előlapon pedig egy hatalmas, 6,78 IPS kijelző várja a felhasználókat, 90 Hz-es képfrissítéssel, Full HD felbontással, és olyan fényerővel, ami a nyári napsütésben is lehetővé teszi, hogy mindent lássunk a kijelzőn. A szelfikamera képernyő tetején lévő lyukba került, a villámgyorsan működő ujjlenyomat-olvasót pedig a bekapcsoló építve érhetjük el.

Varga Jennifer / 24.hu

A burkolat alatt egy Qualcomm Snapdragon 680 processzor dolgozik, méghozzá egy Adreno 610-es grafikus chip, 8 GB memória és 128 háttértár társaságában. Ez a hardver tökéletesen kiszolgálja a telefon amúgy szép, letisztult és könnyen kezelhető EMUI felületét, és jó pár játékkal is gond nélkül megbirkózik.

Ami az alkalmazásokat illeti, azokat a HUAWEI saját szoftveráruházából, az AppGalleryből szerezhetjük be, ahol megtalálhatunk szinte mindent, amire szükségünk lehet.

A szoftveráruház az elmúlt hónapokban számos új pénzügyi alkalmazással bővült, többek között a Revolut és a teljes körű NFC-s mobilfizetési megoldást nyújtó Curve Pay is megjelent a felületen – ennek hála bármelyik bank kártyájával elérhető az érintésmentes fizetés. Április óta már elérhető az egyesült MKB Mobil App is, amely a korábbi Budapest Bank lakossági ügyfeleit, illetve az egyesült pénzintézet új lakossági ügyfeleit szolgálja ki, de nem hiányzik például a Raiffeisen mobilappja sem. A folyamatosan bővülő AppGallery áruházból emellett olyan, a hétköznapi használathoz nélkülözhetetlen alkalmazások is elérhetők, mint a MÁV, a Bolt, a Mobiljegy, a Mol Bubi, a Lidl, a Whatsapp, az ecipő, az Időkép és a Tinder.

Galéria
Varga Jennifer / 24.hu

Persze vannak még olyan alkalmazások, amik nem telepíthetők közvetlenül az AppGalleryből, de a a Petal Keresőnek hála az  olyan népszerű alkalmazásokat is könnyen le tudunk tölteni, mint az Instagram vagy éppen a Facebook. Fontos továbbá, hogy egyes alkalmazások (mint például a MyVodafone) elérhetők Quick Appként is. Ennek lényege, hogy hogy nem kell telepíteni az adott applikációt, így sokkal kevesebb tárhelyet, valamint memória-erőforrást igényelnek, ami gyorsabb betöltési időt biztosít. A gyorsalkalmazások a telefon kezdőképernyő ikonjaiként is hozzáadhatók, ami lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel azonnal elérhetők legyenek.

Érdemes figyelni persze a hátlapra is, ahol egy ízléses kameraszigetet találunk, méghozzá négy fotós egységgel. A HUAWEI nova 9 SE a gyártó első olyan telefonja, ami 108 megapixeles főkamerát kapott, amivel szinte minden körülmények között remek képek készíthetők. Emellé jön még egy 8 megapixeles széleslátószögű modul, amit egy 2 megapixeles makró és egy szintén 2 megapixeles mélységszenzor egészít ki.

Varga Jennifer / 24.hu

A telefon nagy erénye továbbá, hogy 66 wattos gyorstöltést kapott, ráadásul a készülék dobozából nem hiányzik az ehhez szükséges adapter sem, így nem kell extra kiegészítőket beszerezni, hogy kihasználhassuk ezt a teljesítményt.

Mindössze 16 perc alatt 60 százalékra tölthető a telefon, a 4000 mAh-as akkumulátor pedig akár két napig is bírja anélkül, hogy töltőre kellene dugnunk a mobilt.

Emellé adott még a Bluetooth 5.0, a kétcsatornás wifi, a készülékbe akár két SIM-kártya is helyezhető, így összességében hasznos és stílusos kiegészítője lehet a mindennapjainknak.

Varga Jennifer / 24.hu

HUAWEI nova 9 SE: stílusos okostelefon, 108 megapixeles kamerával (x) 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik