Tech

Ingyen letölthető a játék, amelyben Supermanként repkedhetünk egy nagyvárosban

A TJATOMICA nevű YouTube-csatorna fókuszában videójátékos, elsősorban az Unreal Engine (UE) 3D-s számítógépes grafikai játékmotorral kapcsolatos tartalmak állnak. A csatorna készítője a Toybox Games Studios alapítója, az ausztrál Tyson Butler-Boschma.

A fejlesztő tavaly kezdett el dolgozni egy Superman-demón, amelyhez a közelmúltban, az UE5 2022 áprilisi megjelenése miatt visszatért.

A programot Butler-Boschma ingyenesen elérhetővé tette, a demó az oldaláról tölthető le.

A játék pusztán tesztelési céllal jött létre, hogy kiderüljön, milyen lehet egy későbbi szuperhősös játék egy olyan modern nagyvárosban, amely az Unreal Engine 5-ön alapul. A végeredményről készült videót nem egészen egy hónap alatt több mint 2,7 millióan nézték meg.

A programhoz Butler-Boschma az Epic Games a The Matrix Awaken című nyílt világú, az UE5 képességeit szemléltető demójának városát használta fel, a főszereplőt pedig lecserélte egy saját tervezésű Superman-szerű figurára. Mivel a demót gyorsan rakta össze, előfordulhatnak problémák, ennek ellenére a fejlesztő kipróbálásra ajánlja a játékot.

Érdemes kiemelni, hogy a program nehézséget okozhat az alacsonyabb kategóriájú PC-knek. Butler-Boschma leírásában azt is hozzátette, hogy jelenleg nem foglalkozik tovább a projekttel nagyobb mértében.

Aki érdeklődik a hasonló tartalmak iránt, annak érdemes ellátogatnia a fejlesztő oldalára. A felületről egyéb programok is letölthetőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik