Tech

A legkorszerűbb hajtásláncok a teljes Opel modellpalettán (x)

Az idén 160 éves német márka továbbra is élen jár az innovációban

Az Opel Amperával az európai elektromos mobilitás úttörőjévé váló gyártó továbbra is ambiciózus célokat tűz ki a villamosított hajtásláncok tekintetében: 2024-ig minden modellje elérhető lesz villamosított változatban is, míg 2028-ig tisztán elektromos hajtásúvá válik a márka Európában.

Az Opel már ma is átfogó választékot kínál a villamosított modellekből: jelenleg 12 villanyváltozattal van jelen a piacon, az Opel Corsa-e-től a Movano-e transzporterig. Az évtized közepére egy további akkumulátoros-elektromos modell következik az újraértelmezett Opel Manta képében. Az Opel Crossland és az Opel Insignia utódai pedig szintén elektromos – és így károsanyag-kibocsátás nélküli – autók lesznek.

Elektromosan a Grandland is többet nyújt

A takarékos és erős, újgenerációs PHEV motor a márka SUV kínálatának legnagyobb modelljét jelentő, vagányan elegáns Grandlandból ráadásul most még többet hoz ki! Az új Opel Grandland Hybrid4 egy 1,6-os turbófeltöltős benzinmotor és két villanymotor erejét egyesíti, így a rendszer teljesítménye akár 300 lóerős (221 kW) is lehet. Az első- és hátsó tengely két villanymotorja a nyolcfokozatú automata sebességváltóval és a hátsó tengelybe épített differenciálművel a Grandland Hybrid4-et optimális tapadást biztosító, összkerékhajtású SUV-vá teszi. Az elektromos plug-in hibrid maximális sebessége 235 km/h, tisztán elektromos üzemmódban 65 km-es hatótávra és 135 km/h-s végsebességre képes az autó.

Biztonság mindenek felett

Az autó ehhez a teljesítményhez méltó, fejlett vezetéstámogató rendszerekkel szolgálja a család biztonságát: van benne sávtartó, távolságtartó tempomat, holttérfigyelő, ráfutásgátló és még számos hasznos kényelmi szolgáltatás, amelyek még éjszaka is vigyáznak az utasokra! Ugyanis a kategóriában elsőként az új Grandlandban debütál a Night Vision éjjellátó rendszer, amely akár 100 méterről is képes észlelni az úttestre lépő gyalogosokat, így még időben tudja figyelmeztetni a sofőrt.

A hát- és gerincbarát ergonomikus aktív ülések a hosszú utakat is komfortossá teszik, ám nemcsak kényelmesek, de csökkentik a sofőr fáradékonyságát is. Ugyanígy az Opel új, futurisztikus arcéle, sem öncélú dizájnmegoldás:  a 168 egységből álló LED Pixel fényszóróktól nemcsak izgalmasabb és merészebb lett az egész autó, de a korszerű, adaptív fényszórórendszer a lehető legoptimálisabban világítja be az utat.

Még több újdonság az Opel Grandlandtól: https://www.opel.hu/autok/grandland-modellek/grandland/attekintes.html

Ajánlott videó

Olvasói sztorik