Tech

Több ezer műholddal biztosítana megfizethető netet az Amazon

Az elkövetkező öt évben három új rakéta segítségével több ezer műholdat tervez alacsony Föld körüli pályára állítani az Amazon – írja a HVG a BBC-re hivatkozva. A projekt a Kuiper nevet viseli, a cél pedig egy olyan hálózat kiépítése az űrben, amik internet kapcsolatot biztosítanak a földi vevőegységek számára. Pont, mint az Elon Musk-féle Starlink esetében.

A cég összesen 3236 műhold felbocsátását tervezi, amihez az előzetes kalkulációik szerint összesen 83 rakétaindításra lesz szükség, méghozzá az Arianespace, a Blue Origin és a United Launch Alliance közreműködésével – ezek a cégek fogják biztosítani azokat a többször használatos rakétákat, amik az űrbe juttatják a több ezer műholdat.

Amazon A három rakéta, ami az űrbe viszi a műholdakat.

Az Amazon ígérete szerint a műholdjaik nagy sebességű és alacsony késleltetésű hálózatot biztosítanak majd, ami ráadásul megfizethető lesz. A szolgáltatást a jelenlegi tervek szerint a világ elmaradottabb részein lehet majd igénybe venni, a csatlakozáshoz szükséges vevőegységeket pedig az Amazon fogja legyártani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik