Tech

Megtriplázódott az SMS-ek száma a választás alatt egy átlag vasárnaphoz képest

Getty Images
Getty Images

A Yettel óránkénti bontásban elemezte a választások hétvégéjén és az azt megelőző hétvégén a hálózatán mért mobilnet-forgalmi adatokat. Április 3-án, vasárnap a böngészési típusú adatforgalom meghaladta a megelőző vasárnapon bonyolított forgalmat, valamint láthatóan a választások napján a megszokottnál korábbi órákban kezdtek el böngészni a felhasználók.

Az erős forgalom egész nap kitartott,

majd 22 órakor az előző hetinél nagyobb, hirtelen visszaesés történt. Feltételezhető, hogy ezt a trendet a választási hírekkel kapcsolatos érdeklődés mozgatta. A választások napján az összhálózati mobilnet-forgalom 7 százalékkal haladta meg az előző hétvégi mennyiséget.

Yettel

A választások napján szárnyalt az SMS küldés is: vélhetően a kampányhajrának köszönhetően két komolyabb csúcspontja is volt a Yettel hálózatán küldött SMS-ek darabszámának. Egy a délelőtt, majd 17 órakor, az urnazárás előtt két órával. A teljes napot tekintve a szolgáltató hálózatán közel háromszor annyi SMS üzenetet küldtek el, mint egy átlagos, kampány nélküli vasárnapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik