Tech

Drágálja a netet? Örüljön, hogy nem ebben az országban él

Getty Images
Getty Images

A kelet-afrikai Burundiban havi 145 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni az internetelőfizetésért, míg hazánkban ez átlagosan mindössze 5500 forint – derül ki a Cable.co.uk legújabb elemzéséből. A legolcsóbb és legdrágább vezetékes net díjait összehasonlító összeállításban Szíria szerepel a legjobb helyen, itt ugyanis a szélessávú kapcsolat havi szinten 2 dollárba és 15 centbe kerül, ami nagyjából 730 forintnak felel meg.

Cable.co.uk

A lista másik felén a már említett Burundi található, de nem sokkal jobb a helyzet Sierra Leonéban és a Brunei Szultanátusban sem, hiszen az előbbi országban 316, míg az utóbbiban 258 dollár környékén jön ki a havidíj: 113 ezer és 92 ezer forintnak megfelelő összegekről beszélünk.

Kelet-Európában már sokkal jobb a helyzet, hiszen Romániában például 9 (~3250 forint), Bulgáriában pedig valamivel több mint 10 dollárra (~3600 forint) jön ki a havi internet előfizetés díja. Magyarország a 15 dolláros kategóriába tartozik, tehát nálunk átlagosan 5500 forint körüli összeget kell fizetni a vezetékes netért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik