Tech

Kinek és hogyan adjam el a használtautómat? (X)

Tudnivalók RÓLAD, NEKED, ÉRTED az Opel Gyulai jóvoltából

A  cégcsoport 30 éve foglalkozik gépkocsik értékesítésével, és a hozzátartozó szolgáltatásokkal, néhány éve pedig már motorkerékpár szegmens vezető márkakereskedése is.

Korábban a 1990 években, ha a család úgy döntött megválnak szeretett járművüktől az apuka vasárnap hajnalban kivitte a szépen lemosott családi autót a használt autó piacra, És a motorháztetőn megírt adás-vételi szerződéssel és némi készpénzzel sokszor már délben, otthon kanalazta a húslevest.

Ez ma már nem így van, a tudatos vásárlók állapotfelmérést, rétegvastagságot néznek, szerviz előéletet. A mai vásárló nem csak körültekintő, hanem garanciát is akar az általa megvásárolt termékre akkor is, ha használt.

Szavatosság használt autóra?

Igen! Használt autó esetében sok olyan rejtett hiba előfordulhat, amelyet akár a legnagyobb gondosság mellett sem vesz észre a vevő. Erre a helyzetre megoldásként ugrik elő a Ptk. soraiból a kellékszavatosság fogalma. A törvény szerint a termék hibájáért az eladó felelősséggel tartozik.

Van e különbség ha magánszemélytől vagy cégtől veszem a kocsit?

Határozottan igen. Mégis mi a különbség a kettő között? A Ptk. úgy fogalmaz, hogy “a jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.” Ez azt jelenti, hogy egy éve van a vevőnek, hogy rejtett hiba esetén jelezze az eladónak szavatossági igényét. A vevő javára billen a mérleg abban az esetben, ha vállalkozással köt adásvételi szerződést például az Opel Gyulai autókereskedéssel.

Ha megakarjuk kímélni magunkat attól, hogy a vásárlónk visszahozza a rég elfeledett autónkat, és visszakérje a pénzt egy olyan hiba miatt, amiről mi sem tudtunk akkor ennek a terhét átvállalják tőlünk az Opel Gyulaiban. Egy díjmentes állapot felmérés után azonnal kifizetik a gépkocsi vételárát.

Azonnal megkapjuk az adás – vételi szerződést, amivel lemondhatjuk a biztosítást, ami jelentős terheket róna ránk egy olyan autó estében, például amit több hónapig árulunk, de már nincs rá szükségünk.

Nem kell hónapokig különböző online felületen hirdetnie, ha a felvásárlás mellett dönt. Ami manapság akár 100.000.- Ft feletti nagyságrendet is jelenthet a kiemelésekkel.

Mióta világ a világ az árúnak akkor van keltje ha mutatós. Ezért mindenki rá szánja az időt és a pénzt, hogy egy alapos takarítást, kárpit tisztítást csináltasson akár egy polírozást is az eladásra szánt autóján. A hozzá nem értők is belenéznek a motortérbe és az olajnívó pálcát kihúzzák. Ezért a legtöbb eladásra szánt autón az olajat is kicserélik. ami a szűrőkkel és az olajjal együtt akár szintén jó pár tízezer forint lehet.

Előfordulhat, hogy az autón még valamilyen banki finanszírozás van, ha ezt elmondjuk a leendő vevőnek hanyat – homlok menekül. Még az Opel Gyulai aki több finanszírozóval van kapcsolatban ettől nem fog megriadni.

Mozgás képtelen autók, vagy törött járművek, céges flotta felvásárlása az ország egész területén megtörténhet, úgyhogy az Opel Gyulai munkatársai az Ön által megjelölt helyre kivonulnak profi csapatukkal.

Van olyan ügyfelük aki nyáron motorkerékpárt télen pedig autót használ, az ilyen ügyfelek számára a kívánság szerinti járműbe beszámítják a meglévőt. Több mint 30 éves tapasztalatuknak köszönhetően profik a használt autó felvásárlásban. Segítenek  mindazoknak akiknek szüksége van új autóra vagy használtra.

Csak az alábbi linkre kattintva töltse ki a ügyfél kapcsolati formot, és felveszik Önnel a kapcsolatot megoldást kínálva az eladásra vagy cserére!

https://www.opelgyulai.hu/ajanlataink/hasznaltauto-felvasarlas/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik