Tech

Ingyen telefonálhatnak a Digisek Ukrajnába

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A kialakult különleges jogrend miatt a DIGIMobil jóváírja előfizetői számára a Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra, mobilszámokra irányuló hívások, valamint sms-ek költségét – olvasható a szolgáltató közleményében. Ezen szolgáltatások 2022. február 24-től, azaz visszamenőleg lesznek ingyenesek, és visszavonásig maradnak érvényben.

A DIGI Mobil kísérleti, nem teljeskörű szolgáltatási területe az általános szerződési feltételek alapján Magyarországra terjed ki, illetve a mobilszolgáltatás roaming funkciója az Európai Unión kívül csak néhány országban elérhető. Ukrajna nem tartozik a társaság roaming partnerei közé, de a magyarországi hálózatóból az ukrán alapdíjas telefonszámokra, mobilszámokra irányuló hívások, valamint sms-ek költségét sem számolja fel előfizetőinek, illetve utólagosan jóváírja majd a havi számlákban. Az ingyenes szolgáltatások visszavonásig maradnak érvényben.

A Telekom és a Vodafone a héten ingyenessé tette lakossági ügyfelei számára a roaming szolgáltatásait Ukrajnában, nem sokkal később csatlakozott hozzájuk a Telenor is, de utóbbi szolgáltató a roaming mellett az Ukrajnába irányuló hívásokat is díjmentesítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik