Tech

Kártyaterminállá alakulnak az iPhone-ok

Apple
Apple

Az Apple bejelentette, hogy elindítja a Tap to Pay szolgáltatást, amivel a vállalkozók rögtön a telefonjukkal fogadhatnak fizetéseket az ügyfelektől, vásárlóktól, ezzel pedig kvázi kártyaolvasóvá alakulnak át az almás telefonok. Természetesen az újítás első körben csak az amerikai felhasználóknál válik elérhetővé fokozatosan (és nem is mindenhol), a szélesebb körű bevezetésről egyelőre nincsenek információk. A rendszerhez idén további pénzügyi partnerek csatlakozhatnak, egyelőre a Stripe közreműködésével rajtol el a Tap to Pay.

A cupertinói cég már lassan nyolc éve, hogy elérhetővé tette a hazánkban is elérhető Apple Pay-t, aminek lényegében a továbbgondolt változata a Tap to Pay. Az új fizetési formához nem kell semmilyen további eszköz, tehát elég lesz csak odaérinteni a bankkártyát a szolgáltató telefonjához. Az alkalmazásfejlesztők minden szükséges megoldást az appokba integrálhatnak a számukra elérhetővé tett fejlesztői készletek segítségével.

A Tap to Pay működéséhez szükséges API-t az iOS 15.4-be építette be az Apple, és a szoftverfrissítés után az iPhone XR vagy annál frissebb mobilok tulajdonosai próbálhatják ki korlátozottan az újfajta kártyás érintéses fizetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik