Tech

6 GB ingyenes mobilnet jár egyes Telekom-ügyfeleknek

Getty Images
Getty Images

A Telekom közlése szerint KKV ügyfelei 2021-es átlagos havi mobiladathasználata az előző évhez képest 44%-os növekedést mutat. Az ügyfelek közel 90 százalékának van 1 GB-os adatkerete, és a múlt évben 12 százalékkal nőtt a Telekom azon kis- és középvállalkozói ügyfeleinek száma, akik 1 GB-nál több mobilnetet forgalmaztak. A szolgáltató tapasztalatai alapján a felhő-, videokonferencia-, valamint irodai rendszerekhez kapcsolódó alkalmazások használata nőtt leginkább 2021-ben a kis-és középvállalkozások körében.

A szolgáltató célja, hogy az éves megnövekedett üzleti adatfelhasználást figyelembevéve, és a vállalkozások fogyasztói igényekhez való alkalmazkodását segítve extra mobilinternettel támogassa KKV ügyfeleit a digitális céljaik elérésében,

így 2022. január 15-től majd egy hónapon keresztül a cég az üzleti mobil szolgáltatásait igénybe vevő valamennyi KKV felhasználó számára díjmentesen biztosít 6 GB mobiladat-keretet vállalkozásuk további digitális fejlesztéséhez.

A díjmentes adatmennyiség Magyarországon kívül, az EU-tagállamokban is felhasználható – közölte a cég.

A díjmentes 6 GB mobilnet felhasználásához bennefoglalt adatmennyiséget tartalmazó aktív üzleti mobilinternet szolgáltatás, és az EU-ban történő felhasználásához pedig aktív roamingszolgáltatás szükséges.

Az érintett ügyfeleknek a kedvezmény igénybevételével kapcsolatban nincs teendőjük: a Telekom SMS-ben értesíti őket az adatmennyiség rendelkezésre állásáról, és automatikusan élesíti a hozzáférést. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ajánlat ideje alatt, 2022. január 15. és február 13. között az ügyfelek adatforgalma először a 6 GB-os díjmentes keretet használja fel – itthon, illetve az EU területén egyaránt -, és csak ennek elfogyása után tér át az előfizetésben szereplő adatcsomagra. A mobilinternet egyenleg a korábban megszokott módon, a Telekom alkalmazásban ellenőrizhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik