Tech

Bemutatkozott a Honor első összehajtható mobilja

Honor
Honor

A Honor végre hivatalosan is megmutatta a Magic V-t, a cég első 5G-s, hajtogatható okostelefonját. A készülék elején egy 6,45”-es, 44°-os hajlított OLED kijelző terül el, ami összehajtva szélesebb, 21,3:9-es képátlót eredményez a konkurensek megoldásainál. A zsanérszerkezetnek köszönhetően kihajtva egy extra széles, 7,9”-es, tükörsima kijelzőt kapunk, ami a táblagépekhez hasonló élményt nyújt, így elsősorban tartalomfogyasztásra, multitaskingra és munkára célszerű a használata.

A Honor Magic V kijelzői támogatják a DCI-P3 színtartományt és akár 1,07 milliárd szín megjelenítését, továbbá 120 Hz-es képfrissítési ráta jellemzi kihajtott állapotban, míg a külső kijelző 90Hz-es értéket produkál. A cég állítása szerint a kijelző 200 ezer kinyitást-összecsukást bír ki, így ha naponta 50 alkalommal tesszük meg ezt, tíz éven át bírja a gyűrődést.

A készülék belsejében  Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 5G processzor dolgozik, a legújabb Adreno GPU-val pedig a készülék a korábbi telefonokhoz képest 30%-kal jobb GPU teljesítményt nyújt. Mindemellé 12 GB RAM és 256 GB tárhely társul. A hátlapra három 50 megapixeles szenzor került )egy főegység, egy ulraszéles és kiterjesztett spektrumú kamera), míg az előlapon 42 megapixeles egység készíti a szelfiket, ahogy a külső kijelzőn is.

Üzemidő terén egy napot ígér a gyártó a 4750 mAh-s akkumulátornak köszönhetően, ami 66 W-os SuperCharge gyorstöltéssel 15 perc alatt 50%-ra feltölthető teljesen lemerült állapotból.

A mobil három színben vásárolható Kínában január 18-tól: a 12+256GB verzió ára 9,999 jüan, a 12+512GB verzió ára pedig 10,999 jüan. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a többi piacon mikor válik elérhetővé.

Honor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik