Tech

A Meta lett az év legrosszabb cége

Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Yahoo Finance minden év végén felmérést készít, hogy megnézze, mely márkák teljesítenek jobban a versenytársaiknál, és egyben azt is kiválasztja, melyik az év legrosszabb cége – a kitöltők visszajelzései alapján.

A Yahoo elmondása szerint az emberek egész sokan jelölték a Robinhoodot és a Nikolát, de az összesen 1541 beérkezett válasz nyolc százaléka egyértelműen a Metát (egykori Facebook) jelölte meg a legidegesítőbb vállalatként. Ezzel 50 százalékkal több szavazatot kapott a nem túl hízelgő szavazáson az Alibabánál, ami a második legrosszabb cégként végzett.

Hiába az átnevezés, az egykori Facebooknak idén nem volt jó éve, egyik korábbi dolgozója több ezer oldalnyi belsős dokumentumot adott át külföldi újságoknak, ennek nyomán sorra jelentek meg a cikkek a közösségi óriás korábbi ügyeinek roppant kellemetlen részleteiről.

Kapcsolódó
Kilenc, mélyen felkavaró dolog, ami kiderült a Facebook belső dokumentumaiból
Emberkereskedők hirdetései és elhallgatott ellenvélemények diktatúrákban, szabadjára engedett vallási ellenségeskedés és gyűlöletkeltés: sorra tárulnak fel rendkívül problémás ügyek a cégtől kiszivárgott dokumentumokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik