Tech

Ezeket az országokat fenyegeti leginkább az évtized legsúlyosabb sérülékenysége

Getty Images
Getty Images

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalatának számító ESET közzétett egy térképet, amin látható, hogy mely országokban hajtották végre a legtöbb Log4j sérülékenységet kihasználó támadási kísérletet.

Ahogy mi is beszámoltunk róla korábban: a szakértők múlt héten tájékoztatták a nyilvánosságot a világszerte mindenütt jelenlévő Log4j segédprogram kritikus hibájáról. A Log4j nyílt forráskódú Java-alapú naplózási szoftvert globális szinten számtalan vállalat és kormányzati szerv használja. Amióta a sérülékenység kihasználásához szükséges kód felkerült az internetre, a hackerek tömegével próbálják kijátszani a rendszereket, miközben a kiberbiztonsági szakemberek minden erejükkel igyekeznek biztonsági frissítésekkel és más védelmi intézkedésekkel védekezni a támadások ellen.

Kapcsolódó
Lángokban áll az internet, az évtized legsúlyosabb sérülékenységét találták meg
Világszerte fenyegeti a szervezeteket a most talált sebezhetőség.

Az ESET által közzétett térképből jól látszik, hogy a fenyegetés az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Törökországban, Németországban és Hollandiában van a leglátványosabban jelen.

 Az észlelések mennyiségéből arra következtethetünk, hogy egy jelentős problémával állunk szemben, amely nem fog egyhamar megszűnni. A támadók természetesen számos módszerrel próbálják kihasználni a sérülékenységet, de nem minden kísérlet rosszindulatú, hiszen a kutatók, az információbiztonsági cégek és a penetrációs tesztelők védelmi célokból tesztelik ezeket a sebezhetőségeket

– mondta el az eredmények kapcsán Roman Kováč, az ESET vezető kutatója.

ESET

Ajánlott videó

Olvasói sztorik