Tech

Elon Musk lett az év embere a Time magazinnál

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk lett az év ember a Time magazinnál 2021-ben. Az amerikai lap először 1927-ben osztotta ki a címet, melyet tavaly Joe Bidennek és Kamala Harrisnek ítéltek oda. Érdemes kiemelni, hogy a titulus nem feltétlenül pozitív, a címmel a magazin az adott év legnagyobb hatású személyét próbálja bemutatni.

Musk többek között a SpaceX, a Tesla és a Neuralink vezetője.

A milliárdos az űripartól az elektromos közlekedésig rengeteg területre gyakorol óriási hatást.

A vállalkozó technológiai fejlődéshez való hozzájárulása megkérdőjelezhetetlen. Tervei szerint már a mi életünkben megkezdődhet a Mars kolonizálása, de a zöld energia használata révén a klímaváltozás elleni harcot is próbálja segíteni.

A döntésről beszámoló cikkében a Time kitér Musk közösségi médiás ámokfutásaira. A bemutatóban ugyanakkor azt is kiemelik, hogy a milliárdos a világ egyik legbefolyásosabb influenszere, aki egyetlen Twitter-bejegyzéssel is képes alakítani a tőzsdét.

Brendan Smialowski / AFP

Musk 1971-ben született Dél-Afrikában, családja a bányászatból gazdagodott meg. Komoly szerepet játszott a PayPal felemelkedésében, 2002-ben megalapította a SpaceX-et, nem sokkal később pedig befektetett a Teslába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik