Tech

Sokan nem örülnek annak, hogy a Spotify visszavont egy funkciót

Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket / Getty Images
Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

A Spotify még 2019-ben vezette be mobilalkalmazásába a Car View funkciót, aminek a bekapcsolásával egyszerűbb vált a streamingszolgáltatás vezetés közbeni biztonságos használata. Ezzel egy egyszerűsített felületet kapott a sofőr, ami nem vonja el a figyelmét az utakon.

A cég hivatalosan is megerősítette, hogy kivezeti az autós módot – bár azt egyelőre nem tudni, hogy csak Androidon, és hogy lesz-e valamilyen formában helyettesítése. A változás valójában már október óta él, mint kiderült egy fórumos topicból, az androidos készülékeken már nem látszik.

A Spotify moderátorának tájékoztatása szerint ez nem jelenti azt, hogy nem keresnének új megoldásokat a kényelmes és biztonságos autós vezetéshez. Addig is a Google Assistanton keresztül van lehetőség a kéz nélküli használatra.

A döntésnek azonban nem mindenki örül, sőt: egyes felhasználók azzal is vádolják a céget, hogy a funkciót azért vették ki, hogy minél több ember vásárolja meg a 80 dolláros Car Thing nevű kütyüjüket, ami egyfajta távirányítóként működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik